BUFET COLLS, al servei de les empreses i particulars italians amb interessos a Espanya, recolza totes les iniciatives per enfortir les relacions ítalo-espanyoles.

El Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia, 5 i 6 de Novembre 2018, se celebra cada any i reuneix a empresaris, institucions i societat civil de tots dos països. “És una cita d’extraordinària importància per als dos països”, va explicar Borrell, que va afegir “els dos som països del sud, mediterranis i estem abocats a treballar junts”.

foro de diálogo España-Italia | Bufet Colls Italian Desk

Foto de família del Fòrum de diàleg Espanya-Itàlia en la qual han participat els ministres d’Afers exteriors d’Itàlia i Espanya, Enzo Moavero Milanesi i Josep Borrell, els ambaixadors de tots dos països, Stefano Sannino i Alfonso Dastis, el president de la CEOE, Juan Rosell i els coordinadors del Fòrum, Enrico Letta i Josep Antoni Duran i Lleida.

Al costat del ministre d’Exteriors espanyol, han participat en la inauguració d’aquest esdeveniment el ministre d’Exteriors i Cooperació Internacional d’Itàlia, ENZO MOAVERO, els dos co-secretaris generals de Fòrum, ENRICO LETTA i JOSEP DURAN I LLEIDA, i el President de la Càmera de Madrid, ÁNGEL ASENSIO.

Per la seva banda, Duran Lleida, co-secretari del Fòrum, i advocat de BUFET COLLS, ha destacat la importància d’aquest esdeveniment: “Italians i espanyols no podem deixar solament en mans de francesos o alemanys el futur d’Europa”, i ha recordat alguns dels problemes als quals s’enfronten aquests països com “un context europeu difícil amb un Brexit i amb uns països que ens plantegen uns problemes que nosaltres no acabem d’encaixar com a propis, a més de l’ascens dels populismes i del proteccionisme”.

“Busquem que aquest fòrum contribueixi a construir una Europa més justa més equilibrada i més eficaç per tenir un pes polític i econòmic que li correspon en la UE”, ha conclòs.

Al costat d’ell, el co-secretari per part d’Itàlia, Enrico Letta, també ha animat a tots dos països a “marcar la diferència i tenir una obstinació comuna”. Durant el seu discurs, Letta ha recordat que l’any que ve se celebren 20 anys des que es va realitzar per primera vegada aquest fòrum “en un moment en el qual Europa es juga part del seu futur”

Reptes de la innovació i la inversió a Itàlia i Espanya:

Durant el Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia, s’ han  tractat dos dels temes que més interessen als empresaris d’Espanya i d’Itàlia: la innovació i la inversió.

En el primer, s’han tractat els reptes i les sinergies de la innovació en tots dos països amb la intervenció de LUCCA DE MEO, President de Seat, FRANCESCO STARACE, Conseller Delegat d’Enel, i TOBÍAS MARTÍNEZ, Conseller Delegat de Cellnex.

D’altra banda, el Fòrum ha abordat la inversió com a instrument de desenvolupament econòmic i social. Per a això, han intervingut l’economista cap de Confindustria, ANDREA MONTANINO, el President de CaixaBank, JORDI GUAL, el President de Unicredit, FABRIZIO SACCOMANNI, el President de F2i, MASSIMILIANO CESARE, i el President del ICO, JOSÉ CARLOS GARCÍA DE QUEVEDO.

També van intervenir en el Fòrum, entre uns altres, ANTONIO LLARDEN, President de Enagas, GIAMPIERO MAROLO, President de Fincantieri, EMMA NAVARRÈS i DARIO SCANNAPIECO, Vicepresident del Banc Europeu d’Inversions, i LAPO PISTELLI, Vicepresident de l’ENI.

Comparteix la Noticia

Escriu un comentari

Etiquetes

Categories

Entrades Recents